SKATE ŠOLA

Rolkanje ali skateboarding izvira iz sončne Kalifornije, kjer so surferji iskali alternativo za dni brez valov. Danes je rolkanje najbolj popularno med športi v skateparku in se je v letu 2021 prvič predstavilo na Olimpijskih igrah v Tokiu!

Pridruži se naši skate šoli in se pod vodstvom izkušenih vaditeljev nauči vse od prvih "push-ov" na rolki do težjih "grindov" in "flip" trikov. Preveri urnike in skupine - imamo tudi skupino za punce!

Skupine in urniki

Mini

3 - 5 letTOR 16.00 - 17.00

Na tečaju skate mini se najmlajši naučijo pravilne uporabe zaščitne opreme in se varno podajo po krivinah skateparka. Skozi zabavo spoznajo osnovni položaj ter načine poganjanja na rolki.

Začetniki

6+, brez predznanjaPON 17.15 - 18.45SOB 9.00 - 10.30

Na tečaju rolkanja se otroci od 7. leta dalje seznanijo pravili varnosti v skateparku in s pravilno uporabo zaščitne opreme. Ob strokovnem vodstvu spoznajo osnovni položaj ter načine poganjanja na rolki, v nadaljevanju pa sledi vožnja po krivinah in učenje manj zahtevnih trikov.

Nadaljevalci

8+, s predznanjemTOR 17.30 - 19.00TOR 19.00 - 20.30ČET 17.30 - 19.00

Skupina je namenjena nadaljevalcem, ki so predhodno že obiskovali tečaje pri nas oz. imajo že osvojene osnovne veščine na rolki (stabilen položaj med vožnjo, samostojna vožnja po skateparku, osnovni triki). Poudarek je na izboljšavi tehnike in obvladovanju rekvizita, nadgradnji trikov in učenju zahtevnejših prvin.

Punce

dekleta, 7+ČET 19.00 - 20.30

Skupina skate punce je namenjena dekletom, ki bi se rade naučile osnov rolkanja, ali pa nadgradile svoje znanje in nadaljevale z učenjem naprednejših veščin na rolki v dobri družbi – 7+, predznanje ni pomembno. :)

Oprema

Na tečaju naj bodo otroci oblečeni v športna oblačila in obutev. Potrebujejo čelado in ščitnike (za kolena, komolce in zapestja), uporaba katerih je obvezna, ter rolko in bidon z vodo. Zaželeno je, da vsak prinese svojo opremo, v nasprotnem primeru pa je mogoča izposoja po predhodnem dogovoru in ob upoštevanju objavljenega cenika.