BMX ŠOLA

BMX (Bicycle Motocross) se je začel v sončni Kaliforniji, približno 50 let nazaj, kot cenejša alternativa motokrosu. Čez čas so se iz dirkanja s kolesi razvili različni stili BMXa (street, park, dirt, flatland...), leta 2021 pa je bil BMX prvič predstavljen na Olimpijskih igrah v Tokiu!

Pridruži se naši BMX šoli in se pod vodstvom izkušenih vaditeljev nauči vse od zavojev v rampah do prvih kombinacij trikov, "grindov", manualov in transferjev. Preveri urnike in skupine - imamo tudi skupino Senior - za vse mlade po srcu!

Skupine in urniki

Začetniki

6+, brez predznanjaTOR 17.15 - 18.45ČET 17.15 - 18.45

Začetniška skupina BMX je namenjena otrokom od 7. leta dalje, ki bi se radi naučili samostojne vožnje s kolesom v skateparku. Otroci skozi zabavo spoznajo pravila varnosti v skateparku in pravilno uporabo zaščitne opreme, nadaljujejo pa z učenjem varne vožnje po manjših in postopoma večijh krivinah pod vodstvom strokovno usposobljenih učiteljev.

Nadaljevalci

8+, s predznanjemTOR 15.45 - 17.15ČET 15.45 - 17.15

Ta skupina je za BMX navdušence, ki so predhodno že obiskovali tečaje oz. so suvereni v samotojni vožnji po krivinah in bi si želeli nadgraditi znanje - izboljšati tehniko ali pa se naučiti raznih trikov.

Napredni

10+, z naprednim predznanjemTOR 18.45 - 20.15ČET 18.45 - 20.15

Skupina BMX napredni je namenjena otrokom od 10. leta dalje, ki že odlično obvladajo vožnjo v skateparku in si želijo naučiti zahtevnejših tehnik in trikov.

Senior

18+, predznanje ni potrebnoTOR 20.15 - 21.45ČET 20.15 - 21.45

BMX senior tečaj je za tiste, ki bi se želeli naučiti osnov vožnje v skateparku, bi svoje znanje radi nadgradili svoje znanje, ali pa si le želijo furanja v dobri družbi.

Oprema

Športna oblačila in obutev, čelada, ščitniki (za kolena in komolce, po želji rokavice) in BMX kolo. Zaželeno je, da otroci prinesejo svojo opremo, v nasprotnem primeru pa je mogoča izposoja po predhodnem dogovoru in ob upoštevanju objavljenega cenika.